Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Υπηρεσίες για την ασφάλεια μας

Πάντα χρειαζόμαστε υπηρεσίες και προγράμματα για την ασφάλεια μας και ιδιαίτερα όταν είμαστε στον διαδικτυακό κόσμο. Υπάρχουν πολλές τέτοιες εφαρμογές που μας προσφέρουν ασφάλεια σε διάφορους τομείς όπως το firewall, το antimalware, το antivirus, το antiphising, το parpntal lock και πολλές άλλες.  Αυτές είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε για να προστατευτούμε από διάφορους ιούς όπως τα warms, τους ιούς, τα malwares, τους δούρειους ίππους (Trojan Horses)  και άλλους διάφορους τύπους ιών. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να κολλήσουμε κάποιον ιό. Κυρίως όμως οι περισσότεροι ιών καλούνται στο ίντερνετ μέσω των διάφορων διαφημίσεων, οι οποίες τις περισσότερες φορές αποτελούν τρόπο εξαπάτησης των ανθρώπων. Τέτοιες διαφημίσεις είναι συνήθως αυτές που σου λένε ότι ο αριθμός του κινητού σου κέρδισε κάτι ή γενικότερα κέρδισες κάτι στο οποίο όμως δεν συμμετείχες  ποτέ. Επίσης  είναι και αυτές που αναφέρονται σε θέματα που ενδιαφέρουν τον σημερινό κόσμο όπως το θέμα της εργασίας.

Έτσι αποφεύγοντας τέτοιες διαφημίσεις αλλά και χρησιμοποιώντας αυτά τα προγράμματα, τα οποία αποτελούν μια ασπίδα προστασίας, προστατεύουμε  τον υπολογιστή μας αλλά και τα προσωπικά μας δεδομένα από καταστροφές,αλλοιώσεις αλλά και υποκλοπή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου